Afvallen en gezond blijven leven

Op zoek naar een balans in je gewicht en welzijn? Ontdek een harmonieuze benadering van een gezonder leven met persoonlijke voedings- en levensstijladviezen, bewustwording van patronen en gedrag, zodat je stap voor stap de totale regie pakt over je leven en welzijn.

Bereik en behoud je ideale gewicht met begeleiding, bewustwording en transformatie van bestaande niet helpende patronen

Herken je een aantal van de volgende klachten?

Verken hoe dit alles je kan ondersteunen bij het bereiken van je gewichtsdoelen en het verbeteren van je algehele welzijn. MeTherapy biedt een persoonlijke aanpak om niet alleen je voedingspatroon en fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook om je te helpen bij het maken van duurzame veranderingen in je levensstijl die bijdragen aan je mentale en emotionele balans. Je bereikt je ideale gewicht met begeleiding, bewustwording en transformatie van bestaande niet helpende patronen. Ervaar een holistische aanpak, resulterend in een bewustere kijk en grip op gezond blijven.

Eetbuien/snoepen/snaaien
Het onvermogen om te stoppen met eten of de constante behoefte aan snoepen kan een teken zijn van emotionele behoeften en een poging om stress te compenseren.
Kortademigheid
Deze fysieke symptomen kunnen wijzen op chronische stress of een overbelast zenuwstelsel en hebben vaak een directe impact op je algehele gezondheid.
Gevoelens van schaamte, schuld, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en eenzaamheid.
Dergelijke gevoelens kunnen een negatieve invloed hebben op je zelfbeeld en zelfzorg, en bijdragen aan het in stand houden van ongezonde eetgewoonten.
Kritische gedachten: "Zie je wel, ik kan het toch niet!" Vaak ook een negatief zelfbeeld.
Negatieve gedachten en een laag zelfbeeld kunnen leiden tot destructieve eetpatronen als een vorm van zelfsabotage.
Weinig tot geen contact met het lichaam en emoties, leven in het hoofd. Men voelt niet wanneer de maag vol is.
Een disconnectie met het lichaam kan resulteren in overeten, omdat signalen van verzadiging genegeerd of niet opgemerkt worden.
Stress eten
Stress eten is vaak een poging om ongemakkelijke emoties te dempen met voedsel, wat tijdelijk comfort biedt maar geen duurzame oplossing is.
Structureel veel eten
Een constante behoefte aan eten kan duiden op dieperliggende psychologische behoeften of een gebrek aan vervulling van andere levensgebieden.
Stressverlichting

Weer goed in je vel zitten

Wat is er aan de hand?

In de hedendaagse snelle wereld is het behouden van een gezond gewicht en het beheersen van stress cruciaal voor een lang en vitaal leven. Een gezond BMI, oftewel Body Mass Index, is een belangrijke indicator van je fysieke welzijn. Een BMI tussen 25 en 30 wordt gezien als overgewicht, tussen 30 en 35 als obesitas en een BMI van 35 of hoger duidt op morbide obesitas. Deze aanduidingen zijn meer dan cijfers; ze weerspiegelen de noodzaak om actie te ondernemen voor je gezondheid.

Behandeling

Jouw persoonlijke Blijvend Gezond Leven traject

Stap voor stap van leefstijladviezen, via transformatie van onderliggende gewoonten en patronen, naar de totale regie over gezond leven.

Begrijpen van onderliggende problematiek

Door inzicht te krijgen in de dieper liggende oorzaken van ongezond eetgedrag, leggen we de basis voor duurzame verandering en gezondere eetgewoonten.

Verkrijgen van regie over leven en eetgedrag

Je leert controle te krijgen over je eigen leven en eetgedrag, waardoor je autonomie en zelfvertrouwen groeit op weg naar een gezondere levensstijl.

Geleidelijk afvallen

Afvallen is een geleidelijk proces dat vooral na de therapie plaatsvindt, dit benadrukt de proceswerking en bewustwording, zodat nieuwe patronen en gedragingen gaandeweg kunnen inslijten.

Normaliseren van eetgedrag

Eten krijgt een normale plaats in je leven, waardoor er ruimte ontstaat om je op andere aspecten van het leven te richten.

Therapeutische Virtuele Maagband

Indien gewenst, kan een Therapeutische Virtuele Maagband een ondersteunende rol spelen in het traject naar gewichtsverlies.

Zet de eerste stap

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en start je hypnotherapeutische reis.