Rookvrij Leven Begint Hier

Maak kennis met geavanceerde hypnotherapie technieken bij MeTherapy. Ontworpen om rookverslaving aan te pakken bij de wortel, bieden wij een pad naar een gezonder, bevrijdend leven zonder rook.

Ontdek een rookvrije toekomst met hypnotherapie

Herken je een aantal van de volgende klachten?

Ervaar de bevrijding van rookverslaving bij MeTherapy met gespecialiseerde hypnotherapie. Wij richten ons op het doorbreken van zowel fysieke als psychologische afhankelijkheid van roken. Onze aanpak helpt je de onderliggende oorzaken van je rookgedrag te begrijpen en te overwinnen, wat leidt tot een gezonder, rookvrij leven. Bij MeTherapy vind je de steun en de technieken om je rookgewoonten achter je te laten en een nieuw hoofdstuk vol frisse lucht, onafhankelijkheid en vrijheid te beginnen.

Kortademigheid
Roken leidt tot verminderde longfunctie, waardoor ademhalingsproblemen en een gevoel van kortademigheid ontstaan, zelfs bij lichte fysieke inspanning.
Chronische Vermoeidheid
De giftige stoffen in sigaretten dragen bij aan algemene uitputting, waardoor rokers vaak kampen met aanhoudende vermoeidheid en een gebrek aan energie.
Slechte Fysieke Conditie
Roken tast het uithoudingsvermogen en de algemene lichamelijke conditie aan, wat leidt tot verminderde sportprestaties en een lagere levenskwaliteit.
Verhoogd Risico op Ziektes
Langdurig roken verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen significant, zoals hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker.
Psychologische Afhankelijkheid
De afhankelijkheid van nicotine kan leiden tot onrust, concentratieproblemen en een dwingende behoefte om te roken, vooral in stressvolle situaties.
Emotionele Onrust
Roken wordt vaak gebruikt als een manier om met stress en emotionele problemen om te gaan, wat leidt tot een vicieuze cirkel van afhankelijkheid en ongemak.
Gewichtsfluctuaties
Nicotine beïnvloedt de stofwisseling en het eetpatroon, wat vaak resulteert in gewichtsfluctuaties en ongezonde eetgewoonten bij rokers.
Sociale Isolatie
Rokers kunnen zich vaak sociaal geïsoleerd voelen, vooral in een samenleving waar roken steeds minder geaccepteerd wordt en dit kan leiden tot gevoelens van uitsluiting en eenzaamheid.
Een pad naar rookvrije  toekomst

Feiten over roken

Wist je dat?

Bij het stoppen met roken speelt de lichamelijke verslaving, vooral door nicotine, een kleinere rol dan vaak wordt gedacht. Slechts bij 5% van de mensen met deze verslaving speelt de lichamelijke verslaving een rol bij het stoppen met roken. Interessant is dat de lichamelijke ontwenningsverschijnselen meestal binnen vijf dagen afnemen. Echter is het grootste deel van de uitdaging bij stoppen met roken psychologisch van aard. Dit omvat gewoontepatronen, dwangmatige gedachten en gedragingen die met roken samenhangen. Tijdens hypnotherapie worden deze onbewuste gedachten en gedragingen duidelijk en inzichtelijk gemaakt, wat essentieel is voor een succesvolle stoppoging.

Individuele Aanpak

Jouw traject naar rookvrij leven

Elk traject bij MeTherapy is uniek. Ontdek een persoonlijk hersteltraject met onze toegespitste hypnotherapie programma's, die je helpen de controle terug te winnen en vrij te zijn van rookverslaving.

Inzicht in je rookgedrag

Door selectie vooraf wordt je Geschiktheid, Gezondheid, Motivatie en mate van Verslaving in kaart gebracht waardoor duidelijk wordt of het traject nu zin heeft voor jou. Of dat er beter eerst aan andere zaken kan worden gewerkt als je daadwerkelijk wil stoppen.

Strategieën voor ontwenning

Negatieve gedachten worden omgezet in intrinsieke motivatie om daadwerkelijk te kunnen stoppen met de verslaving.

Duurzame Gedragsverandering

Na de eerste sessie rook je Bewust ipv Onbewust en doe je thuis je oefeningen. Na de tweede sessie, ben je ook Onbewust rookvrij en blijf je de eerste weken de visualisaties herhalen en geniet je van je rookvrije leven.

Begin je Rookvrije Reis

Neem vandaag nog de eerste stap naar een rookvrij leven. Maak een afspraak bij MeTherapy voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en start je reis naar vrijheid.