Personal coaching en levensloopbegeleiding

Personal coaching is zoals de naam al zegt ‘persoonlijk’, gericht op jouw persoonlijkheid. Het gaat erom dat er een vertrouwd persoon aan je zijde staat die jou door en door kent en met wie je een goede ‘klik’ hebt. Iemand bij wie je altijd snel terecht kan voor goede hulp – op alle levensgebieden zoals onderwijs, werk, zorg, vrije tijd en relaties. Dat kan één keer per jaar zijn, maar tijdens moeilijke perioden ook wekelijks.

Verhelderende inzichten voor een vervullend leven

Personal coaching bij MeTherapy

Personal coaching is praktisch en doelgericht. Vragen die voorbij kunnen komen in personal coaching zijn bijvoorbeeld:

MeTherapy heeft een opening gemaakt naar dat ik mag zijn wie ik ben. Mariëlle heeft me geleerd dat als ik zelf lekker in mijn vel zit een ander daar ook wat aan heeft.

  • Wie ben ik? - Ontdek je ware zelf door middel van introspectieve technieken die dieper ingaan op je persoonlijkheid, waarden en drijfveren. Vind uit wat jou uniek maakt en hoe je dit kunt inzetten in je persoonlijke en professionele leven.
  • Wat zijn mijn kwaliteiten? - Identificeer je sterke punten en talenten met behulp van gerichte oefeningen. Leer deze kwaliteiten te erkennen en te ontwikkelen om je zelfvertrouwen te vergroten en je doelen te bereiken.
  • Waar sta ik nu? - Evalueer je huidige situatie met een duidelijke en eerlijke blik. Begrijp de uitdagingen en kansen in je leven om vanuit vertrouwen vooruit te kunnen.
  • Wat wil ik bereiken? - Stel duidelijke en haalbare doelen voor jezelf en werk met concrete stappen naar het verwezenlijken ervan. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, carrièregroei of het verbeteren van relaties, definieer wat succes voor jou betekent en hoe je dat kunt bereiken.

Personal coaching kan behoorlijk confronterend zijn: je leert stil te staan en naar jezelf te kijken, op jezelf te reflecteren. Dat levert verhelderende inzichten op, die nodig zijn om de gewenste doelen te bereiken.

Coaching

Groei op jouw voorwaarden

Wat is personal coaching?

In de kern van personal coaching staan thema's als het ontwikkelen van authentieke communicatievaardigheden, het nemen van effectievere beslissingen, zelfbevestiging, versterking van zelfvertrouwen en slim tijdbeheer. Deze essentiële aspecten van persoonlijke ontwikkeling zijn cruciaal voor het creëren van een evenwichtig leven vol vervulling en succes. Personal coaching is een investering in jezelf, gericht op het ontsluiten van je potentieel en het uitbreiden van je mogelijkheden om persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Personaliseer je groeipad

Wat zijn de doelen zoal?

Wat die doelen precies zijn, kan sterk verschillen. De meeste coachees komen bij een personal coach terecht wanneer ze niet meer vooruit komen. Het leven is best oké en toch knaagt er iets. Ze willen krachtiger in het leven staan, effectiever functioneren of specifieke doelen bereiken – maar hoe? Je bent op zoek naar handvatten, naar iemand die je de tools aanreikt die je nodig hebt om met een kritische blik in de spiegel te kijken en verandering in gang te zetten. Veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld:

Balans tussen werk en privé

Ontdek strategieën om harmonie te vinden tussen werk en privéleven. Leer efficiënt je tijd te beheren en je energie te richten op wat echt belangrijk is, om zo voldoening te vinden in beide sferen van je leven.

Aangeven van grenzen

Versterk je vaardigheid om gezonde grenzen te stellen en te handhaven. Verbeter je welzijn door te leren hoe je je tijd en energie beschermt tegen overcommitment en stress.

Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen

Bouw aan een sterk zelfbeeld en zelfvertrouwen door je prestaties te normaliseren en jezelf uit te dagen met nieuwe ervaringen. Vergroot je veerkracht en leer om te gaan met tegenslagen.

Aanpakken van uitstelgedrag

Leer uitstelgedrag te overwinnen met technieken die je helpen om te beginnen met taken, je focus te behouden, en doelen te bereiken. Transformeer uitstel in productiviteit en succes.

Zet de eerste stap

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en start je hypnotherapeutische reis.