Chronische Pijn & SOLK

Ervaar je langdurige lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak? Ontdek hoe gespecialiseerde hypnotherapie helpt bij het aanpakken van Chronische Pijn of SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten), door te werken aan zowel lichaam als geest voor verlichting.

Vind verlichting bij SOLK en chronische stress door hypnotherapie

Herken je een aantal van de volgende klachten?

Ontdek de kracht van hypnotherapie bij de aanpak van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) en chronische stress. MeTherapy biedt gespecialiseerde sessies gericht op het verminderen van symptomen zoals langdurige pijn, extreme vermoeidheid, en emotionele uitdagingen. Door de onderliggende psychologische factoren aan te pakken, helpen de therapieën je om een dieper begrip en beheersing van je lichaam en geest te bereiken, wat leidt tot een gebalanceerder en gezonder leven.

Fibromyalgie (FM)
Ervaar je chronische pijn, vooral in spieren en bindweefsel, gecombineerd met vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen? Deze symptomen zijn typisch voor fibromyalgie, een complexe aandoening die invloed heeft op het dagelijks functioneren.
Gegeneraliseerd pijnsyndroom
Omgaan met aanhoudende, wijdverspreide pijn kan leiden tot verhoogde stress en angst. Dit gaat vaak gepaard met vermoeidheid en slaapproblemen, wat de dagelijkse activiteiten sterk kan beïnvloeden.
Chronische aspecifieke lage rugpijn of Chronic Low Back Pain (CLBP)
Dit type rugpijn, zonder duidelijke medische oorzaak, kan leiden tot beperkingen in mobiliteit, constante ongemakken en een vermindering van levenskwaliteit, vaak verergerd door stress en spanning.
Chronisch whiplash syndroom of Whiplash Associated Disorder (WAD)
Naast nekpijn en hoofdpijn, ervaren mensen met WAD vaak concentratieproblemen, vermoeidheid, en emotionele veranderingen zoals irritatie of depressieve gevoelens, wat hun dagelijks leven beïnvloedt.
Somatoforme Pijnstoornis
Bij deze stoornis wordt pijn ervaren die psychologische factoren als oorzaak heeft. Het gaat vaak om langdurige, intense pijn die niet volledig verklaard kan worden door een lichamelijke aandoening.
Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS of CFS, eerder ME)
Kenmerken zijn extreme vermoeidheid die niet verbetert met rust en die nieuwe of duidelijk verergerde symptomen na inspanning omvat, naast slaapproblemen, concentratieproblemen en spierpijn.
Complaints van Arm, Nek en Schouder (CANS, eerder RSI)
Deze aandoening omvat symptomen als pijn, tintelingen of stijfheid in nek, schouders, armen of handen, vaak gerelateerd aan repetitieve bewegingen of langdurige statische houdingen.
Prikkelbaredarmsyndroom (PDS of IBS)
Typische symptomen zijn buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree of constipatie, vaak gerelateerd aan voeding, stress en hormonale veranderingen, wat de levenskwaliteit beïnvloedt.
Chronische Pijn

Herstel je balans

Wat is er aan de hand?

Het probleem zit bij chronische pijn nìet daar waar je de pijn waarneemt in je lichaam, maar 'hogerop in de bedrading': in het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg & brein). Bij Centrale Sensitisatie is de pijn gebleven terwijl de normale hersteltijd van weefsels al (lang) achter je ligt. Bij ongeveer één op de drie mensen met een verhoogd waakzaam systeem speelt er onderliggende traumatisering. Hierbij treedt vaak vermijding op. Pijn is dus een interpretatie van je brein. Pijn is een conclusie van je brein. Pijn wordt gegenereerd door het brein. Zonder brein geen pijn (maar ook geen leven). De verhoogde waakzaamheid kan logischerwijs afnemen als jij - het bewuste deel van je brein - goed begrijpt wat er aan de hand is. Deze klachten uiten zich in je priveleven, werk en vrije tijd. En kunnen er zelfs voor zorgen dat je bepaalde situaties of activiteiten uit de weg gaat.

Behandeling

Jouw persoonlijke hersteltraject

Ervaar een effectieve behandeling met hypnotherapie, die je de regie over je lijf en leven teruggeeft. Door het pad van pijnverlichting naar zelfvertrouwen en stressbestendigheid te volgen, ontdek je de kracht van visualisaties, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Elke fase van deze reis draagt bij aan jouw persoonlijke transformatie, waarbij je een dieper begrip en controle over je lichaam en geest ontwikkelt.

Vermindering van lichamelijke klachten, pijnvermindering en herstel van de aangedane gebieden

Focussen op lichamelijk herstel door het toepassen van gepersonaliseerde hypnotherapie technieken. Deze aanpak helpt bij het verminderen van pijn en verbetert de functie van getroffen gebieden, wat bijdraagt aan een algeheel herstel.

Regie over je lichaam en je leven

Het beheersen van ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen draagt bij aan een groter bewustzijn en controle over lichamelijke sensaties en reacties. Dit bevordert een harmonieuze verbinding tussen lichaam en geest.

Vergroting van zelfvertrouwen en stressbestendigheid

Het versterken van emotionele veerkracht door het ontwikkelen van copingstrategieën en positieve zelfspraak. Dit helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en maakt het mogelijk om effectiever om te gaan met stressvolle situaties.

Zet de eerste stap

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en start je hypnotherapeutische reis.