Begrijpen en Omarmen van Autisme

Verken een pad van persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht bij autisme, van het versterken van sociale vaardigheden tot het hanteren van overprikkeling. Ontwikkel strategieën voor een zelf bepalend leven met professionele begeleiding, gericht op het verbeteren van zelfvertrouwen en dagelijks functioneren.

Navigeren in de Wereld van Autisme

Herken je een aantal van de volgende kenmerken van autisme?

Verken begeleiding die specifiek gericht is op hoogfunctionerend autisme, inclusief PDD-NOS en Asperger. MeTherapy biedt een op maat gemaakte benadering om de unieke uitdagingen en sterke kanten te begrijpen en te ondersteunen, met aandacht voor zelfvertrouwen, communicatievaardigheden en het beheersen van overprikkeling.

Snel overprikkeld zijn
Je ervaart vaak overprikkeling door intense zintuiglijke ervaringen of drukke omgevingen, wat leidt tot vermoeidheid en stress.
Onduidelijkheid in communicatie
Vind je het ook uitdagend om dubbelzinnige taal en indirecte communicatie te interpreteren, wat leidt tot verwarring en misverstanden?
Fysieke en mentale vermoeidheid
Je voelt je vaak vermoeid door de constante noodzaak om sociale interacties en dagelijkse activiteiten te navigeren.
Moeite met keuzes maken
Je ervaart uitdagingen bij het nemen van beslissingen, vaak door overmatige analyse of angst om fouten te maken.
Gevoeligheid en angst
Je hebt een verhoogde gevoeligheid voor sociale en emotionele signalen, wat kan leiden tot angst en onzekerheid.
Laag zelfbeeld
Je bent vaak in strijd met zelfvertrouwen en zelfwaardering, mede door het besef van het 'anders' zijn.
Bewustzijn van 'anders' zijn
Je bent je diep bewust van de verschillen met anderen, wat kan leiden tot gevoelens van isolatie en eenzaamheid.
Ontstaan en gevolg van Angst - Overleven

Versterk je zelfregie

Wat is er aan de hand?

Bij hoogfunctionerend autisme, waaronder PDD-NOS en Asperger, gaat het om meer dan alleen het aanbrengen van structuur en ritme. Het is cruciaal om in te spelen op de sterke behoefte aan zelfregie in zowel leren als leven. MeTherapy richt zich op het bieden van gespecialiseerde begeleiding die verder gaat dan standaard strategieën. De focus ligt op het versterken van de vaardigheden om zelf de regie te nemen. Dit omvat het navigeren door de complexiteiten van het dagelijks leven, het verbeteren van sociale interacties, en het opbouwen van zelfvertrouwen, allemaal gericht op het ondersteunen van een volwaardig en zelf bepalend leven met hoogfunctionerend autisme.

Behandeling

Jouw Persoonlijke Traject voor een Leven met Autisme

Een traject dat is afgestemd op jouw unieke behoeften, gericht op zelfkennis, zelfvertrouwen, en meer regie in het dagelijks leven. De behandeling is zo divers als er mensen met autisme zijn. Toch zitten er wel algemene kenmerken in de aanpak.

Zelfkennis en Begrip

Leer jezelf beter kennen, waardoor grenzen duidelijker worden en zelfinzicht toeneemt, wat essentieel is voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Communicatie van Grenzen

Ontwikkel vaardigheden om grenzen effectiever te communiceren, wat leidt tot betere sociale interacties en een sterker zelfbeeld.

Grip op Angsten en Onzekerheden

Krijg meer controle over angsten en onzekerheden door technieken die helpen bij het begrijpen en hanteren van emotionele uitdagingen.

Regie in het Dagelijks Leven

Leer hoe je meer regie kunt pakken in het dagelijks functioneren, door zowel acceptatie via mindfulness als inzicht in onbewuste patronen, eigen te maken.

Zet de eerste stap

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en start je hypnotherapeutische reis.