Chronische stress en burn-out

Heb je last van hartkloppingen, duizeligheid, of voel je je constant vermoeid? Dit kunnen tekenen zijn van chronische stress of burn-out. De individueel afgestemde behandelingen bieden de ondersteuning die je nodig hebt om weer balans in je leven te brengen.

Overwin stress en angst met hypnotherapie

Herken je een aantal van de volgende klachten?

Ontdek hoe hypnotherapie of hypnose kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals hartkloppingen, duizeligheid, en angstgevoelens. MeTherapy biedt een unieke benadering om niet alleen fysieke klachten zoals hoge bloeddruk en vermoeidheid aan te pakken, maar ook gedrags- en emotionele uitdagingen zoals prikkelbaarheid, rusteloosheid, en depressiviteit. Ervaar persoonlijke transformatie en vind balans in je leven met de holistische hypnotherapie sessies.

Fysieke kenmerken
Hartkloppingen, duizeligheid, hoge bloeddruk, hyperventilatie, spierspanning, hoofdpijn, spijsvertering, vermoeidheid, concentratieverlies, geheugenproblemen.
Gedrag
Prikkelbaarheid, rusteloos gedrag, slechte leefgewoontes nemen toe, vluchtgedrag, te groot verantwoordelijkheidsgevoel en bang om controle los te laten.
Emotionele kenmerken
Angstgevoelens, lusteloosheid, emotionaliteit, geïrriteerdheid, geestelijke vermoeidheid, zich gespannen voelen, vergeetachtigheid, piekeren en malen, slaapstoornissen, schuldgevoelens, bestaat kans op depressiviteit, faalangst, verminderde eigenwaarde.
Overige kenmerken
Minder menselijke contact, boosheid en afweer, minder kunnen concentreren, onvoldoende prioriteiten kunnen stellen, minder passie, gedissocieerd, contact met zichzelf verloren, er niet helemaal zijn, van jezelf verwijderd zijn.
Persoonlijkheidstrekken
Onvoldoende je grenzen kennen, te veel verantwoordelijkheid, perfectionisme, moeilijk met veranderingen omgaan, ADD of ADHD, geen nee kunnen zeggen.
Stressverlichting

Herstel je balans

Wat is er aan de hand?

Bij chronische stress is er sprake van een chronisch verhoogd adrenalineniveau. Hierdoor neemt je effectiviteit af. Prestaties leveren kost veel meer energie. Je reserves worden aangesproken, terwijl ze er in feite nauwelijks nog zijn. Je pleegt dus roofbouw op je lichaam. Terugdraaien van dit proces is niet eenvoudig. Het lichaam past zich aan aan de verhoogde inspanning en kan niet meer terug, ook niet als de stressveroorzaker is verdwenen. Als een veer die te ver is uitgerekt en niet meer terugspringt in zijn oorspronkelijke vorm. Door middel van een therapeutisch proces help ik je graag jezelf, en je grenzen opnieuw te vinden en de regie over je leven te herpakken!

Behandeling

Jouw persoonlijke hersteltraject

Stap voor stap naar een gezonder leven: ontdek een persoonlijk hersteltraject dat je van stressmanagement naar duurzaam welzijn leidt, waarbij elke fase je dichter bij balans en veerkracht brengt.

Stoppen met overbelasting

Het is essentieel om eerst alle bronnen van overmatige stress in je leven te identificeren en aan te pakken. Door deze stressfactoren te minimaliseren of te elimineren, creëer je een solide basis voor jouw hersteltraject.

Leren te ontspannen

Het ontwikkelen van effectieve ontspanningstechnieken is cruciaal om je lichaam en geest tot rust te brengen. We leren je de kunst van actieve en passieve ontspanning, zodat je je verfrist en relaxed voelt.

Balans vinden

Een gezonde balans tussen actie en rust is de sleutel tot welzijn. Door bewust te worden van je draagkracht en draaglast, kunt je beter omgaan met de dagelijkse uitdagingen zonder jezelf te overbelasten.

Zelf- en timemanagement

Zodra de basis is gelegd, focussen we ons op de praktische uitvoering van wat je hebt geleerd. Dit omvat het implementeren van strategieën uit de vorige stappen in je dagelijks leven.

Opbouwen

Deze fase draait om het herbouwen en versterken van alle aspecten van jouw leven, van fysieke en mentale gezondheid tot sociale interacties en toekomstplanning. MeTherapy ondersteunt je bij elke stap.

Terugvalpreventie

Om langetermijnsucces te waarborgen, is het essentieel om bewust te zijn van potentiële valkuilen. We zullen samenwerken om triggers te identificeren en strategieën te ontwikkelen om toekomstige tegenslagen effectief aan te pakken.

Zet de eerste stap

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en start je hypnotherapeutische reis.