De praktijk

"Hypnotherapie gaat uit van de holistische visie, dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."

Praktijk

Wie ben ik?

Ik ben vooral een levensgenieter en ik hou van humor en lichtheid, dingen niet te moeilijk maken. Ik hou van de natuur, van dieren en van de mensen om mij heen. Ik woon samen met een lieve man, drie schatten van kinderen en een heerlijke hond. Ik sta altijd open om te leren. Ik ben holistisch ingesteld en sta tegelijk met beide benen op de grond. Ik geniet van het leven en wil dat graag aan anderen meegeven. Tegelijkertijd ben ik ook praktisch. Werken aan de oorzaak van klachten ipv alleen maar symptoombestrijding. Het gaat erom dat iets werkt, dan is het probleem opgelost en kun je weer genieten!

Waarom hypnotherapie?

Waar reguliere zorg vaak focust op symptoombestrijding, richt hypnotherapie zich echt op het behandelen van de oorzaak van klachten. Hypnotherapie laat je diep van binnen voelen waar je het moet zoeken wanneer je het contact met jezelf dreigt te verliezen. Ongeveer 20 jaar geleden kwam ik zelf in aanraking met hypnotherapie, in mijn zoektocht naar antwoorden op mijn moeilijke jeugd. Voor mij veranderde dit mijn leven zo positief, dat ik deze ervaring graag met anderen wil delen. Ik ben pas tevreden wanneer je van je klachten verlost bent of ze niet langer nadrukkelijk je leven bepalen.

Wat gaan we doen tijdens de therapeutische behandeling?

Je komt binnen met een bepaalde hulpvraag. Hiertoe wordt een behandelplan opgesteld waarna de behandeling start. In het algemeen wordt er gewerkt met hypnotherapie en mindfulness. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van ontspanningsoefeningen en visualisaties. Verder worden er van tal van methoden en technieken gebruikt, en afhankelijk van het doel per sessie ingezet. Vaak zit er onbewust een 'automatische piloot' in de weg. Dit zijn bepaalde patronen, gedachten en gedragingen die erin zijn geslopen als beschermfunctie, maar nu het alledaags functioneren in de weg zitten. We onderzoeken de oorzaak van de ooit ontstane beschermfunctie en ontdekken een beter werkende alledaags functioneren, waardoor belemmeringen verdwijnen.

Praktische informatie

Tarieven

Afhankelijk van het aantal sessies is de uurprijs tussen €80 en €90. Voor kinderen duren sessies uiterlijk een uur. Voor volwassenen duurt een sessie doorgaans anderhalf uur. Vergoeding is deels mogelijk via de aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie omtrent de dekking klikt u hier.

Sessie tijden

Maandag
10:00, 13:30 en 15:30
Dinsdag
10:00, 13:30 en 15:30
Woensdag
10:00, 13:30 en 15:30
Zondag
10:00, 13:30 en 15:30

Gegevens

Geuzingerbrink 94 7812 NX Emmen (Gratis parkeren)
Buslijn 4
+31 6 22034603
info@metherapy.nl